BLOG

Hogyan válasszuk ki új fürdőszobai szekrényeinket?

Furdoszobavasar.hu
2022.11.06 15:35
Hogyan válasszuk ki új fürdőszobai szekrényeinket?

Fontos hangsúlyozni, hogy a fürdőszobai szekrények milyen fontos szerepet játszanak a fürdőszoba megjelenésének és hangulatának meghatározásában. A megfelelő beállítás nyitottá és fényessé teheti a teret, miközben elegendő helyet biztosít a legszükségesebb dolgok tárolására. A rossz szekrények miatt viszont szűknek, elavultnak és zsúfoltnak érezheti a helyiséget, mert nem találja semminek a helyét. Fontos, hogy tudja, hogyan válasszon olyan fürdőszobaszekrényeket, amelyek tökéletesen illeszkednek a helyiségéhez és a dekorációjához, ha a legtöbbet szeretné kihozni belőlük. Olvasson tovább a döntés szempontjából legfontosabb tényezőkről.

A költségvetés becslése
A megalapozott döntés meghozatalának első lépése, hogy tudja, mennyit tud költeni. A csúcsminőségű szekrénysorok még a kisebb összeállítások esetében is sokba kerülhetnek, ezért ha meghatároz egy felső határt arra vonatkozóan, hogy mennyit szeretne fizetni, megakadályozhatja, hogy beleszeressen valamibe, ami túlmutat anyagi lehetőségein.

Mérje fel a teret
Következő lépésként alaposan meg kell vizsgálnia, hogyan van elrendezve a fürdőszobája, hogy meghatározhassa, hogyan kell kinéznie az új szekrényeknek. Fordítson figyelmet arra, hogy hol vannak a meglévő vízvezeték- és elektromos csatlakozók, mivel a közművek áthelyezése jelentősen drágíthatja a projectet.

Emellett érdemes felmérni, hogy mekkora alapterületet kell majd fenntartania, hogy a helyiség ne legyen klausztrofóbiás érzésű. Akár már öt centiméternyi hely elvesztése meglepő hatással lehet komfortérzetünkre a fürdőszobában. Győződjön meg arról is, hogy az új szekrényei nem lesznek az ajtó útjában.

Gondoljon a tárolási igényeire
A fogkrémtubusok, hajszárítók, papírpoharak, vattakorongok és egyéb tárgyak mind szükségesek a fürdőszobában. Azonban nem ezek a legvonzóbb kiegészítők a dekorációhoz. Amikor kiválasztja a szekrényeket, kritikus fontosságú, hogy gondosan figyelembe vegye a tárolási igényeit. Mielőtt elkezdené a vásárlást, vegye számba az összes Ön által  használt tárgyat, és gondolja át, hogyan tudná azokat a legjobban tárolni.

Ha például a jelenlegi szekrényei arra kényszerítik, hogy hajszárítóját egy térdmagasságú szekrényben tartsa, mert a fiókok nem elég nagyok ahhoz, hogy elférjen, keressen mélyebb vagy szélesebb fiókokkal rendelkező szekrényt. A rekeszek rugalmasságot biztosítanak a törölközők és mosogatórongyok elrejtéséhez, valamint a kosarakhoz a testápolóknak vagy más, ritkán használt tárgyaknak. Tartsa szem előtt, hogy hányan használják rendszeresen az adott fürdőszobát. Mindenkinek lesz saját fiókja vagy helye a személyes dolgok számára?

A stílus kiválasztása
Nincs hiány a lehetőségekből, amikor a fürdőszobai szekrényválasztékról van szó. Például választhatja a megfizethető árú utat, és választhat összeszerelésre kész modelleket, amelyeket Ön állít össze. Másrészt felbérelhet szakembereket, hogy készítsenek olyan egyedi szekrényeket, amelyek megfelelnek az Ön pontos specifikációinak. A projektre szánt összeg lesz itt a döntő tényező.

Innen már csak a kivitelezés és a stílus kiválasztása következik. Ez leggyakrabban az Ön személyes preferenciáitól függ, de jó ötlet, ha a lehető legjobban illeszkedik a fürdőszobája kinézetéhez, ha nem akarja teljesen átalakítani.